Jdi na obsah Jdi na menu
 


MÉ  PARAMETRY

HLAVA:

Lebeční část: dostatečně tvrdá, pro přežití nárazu způsobeného brzděním o strom, dostatečně velká tak, aby se do ní vešel mozek pouštní krysy, v týlní části můžeme pozorovat pahrbek geniality. Čelo ploché, pouze když se naseru udělá se mi tam vráska zuřivosti.

Obličejová část:

Nos: dobře vyvinutý, maso a fenu cítím na míle daleko. Čenich trvale černý, jen když mě Džungíček kousne změní barvu na červenou.

Morda: ještě nikoho nezamordovala, tak zatím není úředně schválená a říkáme ji zatím pouze neodborně tlamička.

Pysky: velké, věčně oslintané.

Čelisti, skus, zuby: čelisti terminátora, skus drtivý a zuby ostré. Můžete kdykoliv vyzkoušet na vlastní nebezpečí. Nedoporučuje 10 z 10 veterinářů.

Oči: hnědé, ve vypjatých situacích podlité krví. Podle možností lze měnit na psí pohled, pohled „ odpusť mi to, “ „ už to nikdy neudělám, “ nebo „ jestli se rozlobím budu zlej. “

Uši: plachťáky jen roztáhnout a odletět, přiléhající, při potřebě ukázat lítost nad provedeným zločinem směřují dozadu, aby facka tolik nebolela. Slyším co chci a na co chci také reaguji.

KRK:

Mohutně nasazený, štíhlý, elegantně nesený, odpovídající mohutnosti psa. Silný tak, aby unesl tvrdou lebeční strukturu a zároveň odlehčil mozek v ní umístěný. Otáčivý ve směru od páníčka k nejbližšímu cíly touhy. Na krku pod kůží implantován čip. Kůže volnější, aby netáhla hlavu s mozkem dolů.

TĚLO:

Horní linie: je většinou nahoře, pokud se zrovna neválím na zádech.

Kohoutek: kykyrykýýýý!

Hřbet: no já jsem tvor zcela bezpáteřní, takže, pokud je třeba, hřbet jsem ochoten ohnout kdykoliv.

Bedra: prohnuta a zmožena nesením problémů celé naší tříčlenné rodiny, to jistě pochopíte.

Záď: prdelka dírkovitého charakteru, poznávací značka bílá, v říji se mám co ohánět, neboť si mě jeleni často pletou se srnami.

Hrudník: prsa vypínám…

Spodní linie a břicho: …pupek zastrkuji… i když jsem nepřišel na to, kde mám pupík. Prostě jsme ho s našima nenašli, ale tuhle drobnou vadu mi jistě odpustíte, že?

Ocas: srpovitý, zvaný „centurion,“ nesený elegantně a s grácií, pouze při stavu, kdy je nutné ukázat podřazenost, což je mimochodem málokdy, je nesen schlíple mezi zadními tlapkami, při obzvlášť velkých prohřešcích drhne o zem.

KONČETINY:

Hrudní ( přední ) : tlapičky toho umí moc, mimo povel „PAC“ kdy dokážu podat přední pacičku, umí třeba i rychle běhat a skákat.

Plece: pevné.

Paže: mírně do O.

Loket: tam měli naši svatbu! Jo, Vy myslíte moje lokty? Dost ostré, abych se s tím světem popral co nejlíp.

Předloktí: ladné.

Zápěstí: ohebné.

Záprstí: svůdné.

Přední tlapky: zvládají chůzi ladnou, elegantní, rychlou, běh. Dole jsou nádherně černě vypolštářkované s ostrými, zaoblenými černými drápky, které si pravidelně nechávám obrušovat.

Pánevní ( zadní ) : tlapičky jsou velice dobře vybaveny pro rychlý běh, dokážu při čůrání zvednout jakoukoliv z nich, aniž bych ztratil rovnováhu, dále pak zvládají povel „SEDNI“ a „LEHNI“ – ovšemže jenom když chci JÁ!

Stehno: si dám rád, zvláště pak kuřecí.

Koleno: preferuji vepřové.

Bérec: dlouhý, silný, šlachovitý.

Hlezno: pokud vím zatím s ním nemám nejmenší problémy.

Nárt: v pohodě.

Zadní tlapky: mohu jen odkázat na tlapky přední, neboť zadní tlapičky mám seřízené podle nich. Podle pohybů předních tlapek se zadními odrážím ke skokům, či v běhu. Dole pak je rovněž zdobí drsné černé polštářky a prstíky se zaoblenými drápky.

Pohyb: zvládám takřka jakýkoliv kromě létání a plavání, i když rodiče mě občas kárají, abych tolik nelítal… ale to sem asi nepatří.

KŮŽE:

Srst: hrubá a tvrdá, pokud je dlouhá je i hustá a často líná, protože jsem kůže líná… ale naši mě dávají stříhat několikrát za rok, tak se to snad dá vydržet. Dost mě štve, když mi obočí zastírá vidění, protože bych nerad ohromoval své fanynky šilháním jen proto, že přes chlupy nevidím před sebe a nemůžu tak pochlebovat sličným fenkám, které potkáváme. Naštěstí moji rodiče tento fakt respektují. Na knírech, které si pěstuji, mám hmatové fousky, které jsou o něco silnější a tvrdší než zbytek knírů. Kůže zpočátku byla lupovitého charakteru, spíše citlivější. Po první návštěvě pana doktora Hanzla se však tento problém podařilo odstranit. Jsem moc rád, že mám tak super pana doktora.

Barva: jsem skoro celý černý jako bota, takže když mě panička pustí ve tmě na volno, mohu provádět i různé lumpárny. Ale jak už jsem naznačil výše, mám bílý zadeček, bílé ponožtičky s nazrzlými chloupky, bílé kníry – v předu s dvěma zrzavýma proužkama, na každé straně jeden a probílené obočí.

VÁHA A VÝŠKA:

Kohoutková výška: podle toho jakého kohoutka máte na mysli, ale já když je baštím, tak se o výšku moc nezajímám.

Váha: kvůli fenkám z okolí se snažím udržovat fit a štíhlý, ale kolik mám přesně Vám nepovím. Víte, já tak nerad lezu na váhu…

VADY:

Ten kdo nemá moje parametry určitě není Jeníček von Rükl und Škrdle.